DIENSTEN

Onderstaande diensten kunnen binnen Polish Center Holland worden uitgevoerd onder eigen beheer.

Voorbereiding

Alvorens wij de onderdelen in onze machines gaan verwerken, is het belangrijk dat er een voorbehandeling plaats vindt. Chemisch ontlakken is hierbij de eerste stap. Polish Center Holland werkt hierin nauw samen met een specialistisch bedrijf die de onderdelen kan ontlakken.

Ontlakken gebeurd op basis van 2 technieken: Chemisch ontlakken of Thermisch ontlakken.

Bij het Chemisch ontlakken worden de producten gedurende enkele uren tot enkele dagen in verschillende vloeistofbaden ondergedompeld en gereinigd.

Thermisch ontlakken vindt plaats in een speciaal geprepareerde oven waarin de temperatuur word opgevoerd tot ongeveer 1100 graden. Doordat er geen zuurstof aanwezig is in de oven verbrand de lak niet, maar omgezet tot poeder.

Voordat de volgende stap, het glasparelstralen en/of keramisch polijsten, kan starten, heeft het onze voorkeur dat de te behandelen onderdelen zoveel mogelijk vrij van grove oneffenheden/beschadigingen zijn. Eventuele kleine oneffenheden of beschadigingen worden kosteloos door Polish Center Brabant hersteld.

Grovere beschadigingen en voorslijpen van te ruwe onderdelen zie: Diensten Voorslijpen

Daarnaast stellen wij onze klanten voor om na het ontlakken van de velgen deze te laten testen ( tegen een kleine vergoeding ) of ze wel recht zijn.
De praktijk heeft uitgewezen dat +/- 60% van gebruikte maar ook nieuwe velgen niet volledig recht zijn. “Kromme” velgen kunnen blijvende schades aanrichten aan lagers en wielophangingen. Uiteindelijk beslist u als klant of u de velgen laat richten door een erkende zakelijke relatie van PCB tegen een vooraf vast te stellen prijs. Daarnaast heeft deze zakelijke relatie van PCB de expertise en machines in huis om schades aan velgen te herstellen middels  richten, lassen en CNC draaien.

Voorslijpen

Voorslijpen kan een optionele voorbewerkingsstap zijn alvorens te starten met hoogglansverdichten.

Deze dienst is sinds september 2012 mogelijk met onze nieuwe voorslijpmachine.

De optionele stap kan noodzakelijk zijn (na overleg met de klant) als het te bewerken oppervlak na ontlakken te ruw is als start voor het hoogglans verdichtproces. Op basis van uurtarief kan vooraf een prijs worden vastgesteld.

Glasparelstralen

In overleg met u kan glasparelstralen de laatste stap in het proces zijn. Het is een eenvoudige en relatief goedkope manier van oppervlaktebehandeling. Het eindresultaat van deze stap is een schoon, corrosievrij, minimaal opgeruwd oppervlakte met een satijnkleur achtige finish. Deze stap is niet geschikt voor duurzame bescherming.

Bij droog glasparelstralen worden er fijne glasparels onder een lage druk op het te behandelen product gespoten.

Het voordeel van glasparelstralen is dat schroefdraad en tapgaten zonder deze te beschermen niet beschadigd raken. Deze techniek is geschikt voor nagenoeg alle materialen zoals koper, aluminium, RVS, keramische materialen, verzinkte materialen, magnesuim, etc. Glasparelstralen kan ook een stap zijn in de voorbereiding naar keramisch polijsten en/of hoogglansverdichten (afhankelijk van de staat van de oppervlakte van het materiaal).

Keramisch Polijsten

Nadat het product is ontlakt en van kleine beschadigingen is ontdaan, kan het machinale polijstproces worden gestart. Het voordeel van machinaal verdichten ten opzichte van handmatig polijsten is, dat het product in zijn totaliteit word behandeld (dus ook op moeilijk te bereiken plekken) en het eindresultaat zal vele malen duurzamer zijn.

Als eerste wordt het onderdeel nu zo’n 8 tot 12 uur grof geslepen in een van onze keramische polijstmachines. De te gebruiken machine is sterk afhankelijk van het gevraagde eindresultaat en de vorm/grootte van het onderdeel.

Door een combinatie van  keramische chips, compound en water op een hoge frequentie te laten trillen, zorgen we ervoor dat de oorspronkelijke giethuid van het product wordt verdicht (de poriën van het oorspronkelijke oppervlak worden ‘dichtgeklopt’).

Dit grof slijpen is de meest tijdrovende, maar ook tevens meteen de belangrijkste stap voor een perfect eindresultaat.

De volgende stap in het polijstproces is het fijn slijpen. Deze is vergelijkbaar met de eerste stap, enkel worden hiervoor fijnere chips gebruikt.

Deze stap neemt zo’n 4 tot 6 uur in beslag. De poriën van het oorspronkelijke oppervlak worden nog fijner verdicht.

Nu is het onderdeel klaar om zijn laatste stap in het proces te ondergaan, hierbij krijgt het product een schitterende glans.

Hoogglans verdichten

In deze laatste stap, welke de uiteindelijke glans geeft aan het product, word er gebruik gemaakt van porseleinen bolletjes in combinatie met een speciale compound en water. Deze processtap neemt zo’n 2 tot 3 uur in beslag.

Eindresultaat: een geweldig glanzend eindproduct welke bestand is tegen weersinvloeden zonder dat het product nog extra beschermd dient te worden middels een blanke lak.

De mate van de uiteindelijke glans is sterk afhankelijk van de legering/samenstelling van het product.

Tevens hebben we een proces ontwikkeld waarbij u product de “oude look” kan krijgen.
Het product krijgt een satijnachtige look en is minder glimmend dan bij het originele hoogglans verdichten

Spuiten/Poedercoaten

Als u spuitwerk of poedercoat werkzaamheden wilt laten uitvoeren kunnen wij u ook van dienst zijn middels uitvoeren voorstappen ( eigen beheer ) en spuitwerk of poedercoating ( bemiddeling ).